Blog Layouts

Grid Blog

Visualise your posts in a fantastic grid.

Studentenwoning renoveren? Slim omgaan met budget!

Het valt tegenwoordig niet mee om als student geschikte huisvesting te vinden. Heb je dan eindelijk iets knaps gevonden tegen een...

Persreactie | Zorgen om effecten nieuwe maatregelen op horeca en studenten

28 september 2020 – De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen van de nieuwe aangekondigde maatregelen in de horeca....

Geen alcohol boetes in het Noorderplantsoen

Persbericht Namens Student & Stad Geen alcohol boetes in het Noorderplantsoen Als het aan burgemeester Schuiling ligt worden er vanaf 1...

Simple Feed Blog

Show off your posts in a traditional blog feed, perfect for bloggers & businesses.

Het valt tegenwoordig niet mee om als student geschikte huisvesting te vinden. Heb je dan eindelijk iets knaps gevonden tegen een redelijke prijs, dan wil je het natuurlijk wel tot jouw eigen paleisje maken. Maar een grondige renovatie past meestal niet echt in je budget. Toch is wel van belang dat je ervoor zorgt dat je huis ook echt je thuis wordt. Dat hoeft lang niet altijd bakken met geld te kosten. Dankzij onze tips kun je slim omgaan met je budget.

  • Bestaand meubilair geef je relatief simpel een compleet nieuwe look door een spuitbus met verf te gebruiken. Als dat leuke boekenkastje bijvoorbeeld nog in prima staat verkeert, maar niet past bij de rest van je interieur, dan maak je het gewoon passend. Het is zo gefikst en je bespaart dus op de aankoop van nieuwe meubels.

  • Uitgekeken op je muren? Je kunt ze natuurlijk opnieuw behangen of schilderen. Maar het kan ook simpeler en voordeliger. Met een leuke muursticker heb je heel simpel een compleet nieuwe muur, zonder dat het je veel tijd of geld kost.

  • Stem de verlichting af op je eigen karakter. Kies ledverlichting in de sfeer die bij je past en hang die op. Vrijwel overal in je huis zal verlichting aanwezig zijn. Door ervoor te zorgen dat die verlichting helemaal past bij jouw persoonlijke voorkeuren, krijg je vanzelf een blij gevoel als je thuiskomt, zonder dat het je veel kost.

  • Oogt de badkamer wat dof en gedateerd? Toepassing van het juiste reinigingsmiddel kan al voldoende zijn. Even een dagje flink poetsen tot alles weer glimt en blinkt. Je zult zien dat het dan helemaal niet meer nodig is om ingrijpende wijzigingen aan te brengen.

  • Houd wel altijd in de gaten dat de basiswaarden van je woning in orde zijn. We bedoelen dan bijvoorbeeld de vloeren. Op een nieuwe vloer moet je eigenlijk niet bezuinigen. Je loopt er tenslotte voortdurend op en kwaliteit is hier echt een belangrijke factor. De experts van Issa Vloeren kunnen je op weg helpen om slimme keuzes te maken, zodat je niet te veel betaalt.

  • Onvoldoende bergruimte? Loop eens met een kritische blik door het huis en ontdek de vele verborgen hoekjes. Hang bijvoorbeeld een plank op in de toiletruimte boven de deur. Ideaal voor je voorraden toiletpapier en schoonmaakmiddel. Lekker uit het zicht en toch binnen handbereik.

Mogelijk gemaakt door Lequal

28 september 2020 – De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen van de nieuwe aangekondigde maatregelen in de horeca. In de persconferentie van maandagavond kondigde het kabinet nieuwe maatregelen af om de verspreiding van Covid-19 te beperken. 

De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen voor studenten en ondernemers. “De nieuwe beperkingen zijn nodig om de verspreiding van het virus te voorkomen. Helaas zorgen het er wel voor dat de nu al kwetsbare horeca nog verder in de problemen komt.” zegt voorzitter Marinus Jongman.

 

De nieuwe maatregelen gaan voor drie weken in, waarna ze geëvalueerd worden door het kabinet. Vooral de avond- en nachthoreca wordt hard getroffen. “Horeca-uitbaters die al op het randje zaten zullen nu het het water aan de lippen hebben staan. Nu ze in de avond dicht moeten is de kans groot dat veel jongeren en studenten hun baan of hun inkomen zullen verliezen,” vervolgt Jongman.   

 

De studentenbond hoopt dan ook dat er serieuze ondersteuning komt voor studenten en ondernemers die dankzij de nieuwe maatregelen hun inkomen of omzet verliezen. Jongman: “Nu is het aan het kabinet om met serieuze steunmaatregelen te komen. En elke euro die studenten niet kunnen verdienen is een extra euro studieschuld.” 

 

__________________________________________________________________________


Noot voor de redactie (niet ter publicatie)


De Groninger Studentenbond is de grootste belangenbehartiger voor heel studerend Groningen. Al 50 Jaar strijden zij voor de belangen van studenten op het gebied van onderwijs, huisvesting, mobiliteit en de financiële positie van studenten.


Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met:

Marinus Jongman, voorzitter Groninger Studentenbond

Tel.nr.: 0621270702 of 050-3634581 | voorzitter@groningerstudentenbond.nl

Feed Blog

Available in Right Sidebar, Left Sidebar & No Sidebar, the feed blog is the obvious choice for anyone needing crystal clear type.

09 novStudentenwoning renoveren? Slim omgaan met budget!


Het valt tegenwoordig niet mee om als student geschikte huisvesting te vinden. Heb je dan eindelijk iets knaps gevonden tegen een…

Read More

29 sepPersreactie | Zorgen om effecten nieuwe maatregelen op horeca en studenten


28 september 2020 – De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen van de nieuwe aangekondigde maatregelen in de horeca….

Read More

26 junGeen alcohol boetes in het Noorderplantsoen


Persbericht Namens Student & Stad Geen alcohol boetes in het Noorderplantsoen Als het aan burgemeester Schuiling ligt worden er vanaf 1…

Read More

Masonry Blog

Available in Right Sidebar, Left Sidebar, 2 Columns & 3 Columns, the masonry blog is here for anyone seeking something a bit more creative.

Studentenwoning renoveren? Slim omgaan met budget!
9 november 2020

Het valt tegenwoordig niet mee om als student geschikte huisvesting te vinden. Heb je dan eindelijk iets knaps gevonden tegen een…

Read More
Persreactie | Zorgen om effecten nieuwe maatregelen op horeca en studenten
29 september 2020

28 september 2020 – De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen van de nieuwe aangekondigde maatregelen in de horeca….

Read More
Geen alcohol boetes in het Noorderplantsoen
26 juni 2020

Persbericht Namens Student & Stad Geen alcohol boetes in het Noorderplantsoen Als het aan burgemeester Schuiling ligt worden er vanaf 1…

Read More
Verkiezingen op de Rijksuniversiteit van Groningen
4 juni 2020

Verkiezingen op de Rijksuniversiteit van Groningen ingeluid met een stemwijzer en een live debat Groningen, 04 juni 2020 – Vanaf 8…

Read More