logo-dark

Welcome to our blog.


Het valt tegenwoordig niet mee om als student geschikte huisvesting te vinden. Heb je dan eindelijk iets knaps gevonden tegen een redelijke prijs, dan wil je het natuurlijk wel tot jouw eigen paleisje maken. Maar een grondige renovatie past meestal niet echt in je budget. Toch is wel van belang dat je ervoor zorgt dat je huis ook echt je thuis wordt. Dat hoeft lang niet altijd bakken met geld te kosten. Dankzij onze tips kun je slim omgaan met je budget.

  • Bestaand meubilair geef je relatief simpel een compleet nieuwe look door een spuitbus met verf te gebruiken. Als dat leuke boekenkastje bijvoorbeeld nog in prima staat verkeert, maar niet past bij de rest van je interieur, dan maak je het gewoon passend. Het is zo gefikst en je bespaart dus op de aankoop van nieuwe meubels.

  • Uitgekeken op je muren? Je kunt ze natuurlijk opnieuw behangen of schilderen. Maar het kan ook simpeler en voordeliger. Met een leuke muursticker heb je heel simpel een compleet nieuwe muur, zonder dat het je veel tijd of geld kost.

  • Stem de verlichting af op je eigen karakter. Kies ledverlichting in de sfeer die bij je past en hang die op. Vrijwel overal in je huis zal verlichting aanwezig zijn. Door ervoor te zorgen dat die verlichting helemaal past bij jouw persoonlijke voorkeuren, krijg je vanzelf een blij gevoel als je thuiskomt, zonder dat het je veel kost.

  • Oogt de badkamer wat dof en gedateerd? Toepassing van het juiste reinigingsmiddel kan al voldoende zijn. Even een dagje flink poetsen tot alles weer glimt en blinkt. Je zult zien dat het dan helemaal niet meer nodig is om ingrijpende wijzigingen aan te brengen.

  • Houd wel altijd in de gaten dat de basiswaarden van je woning in orde zijn. We bedoelen dan bijvoorbeeld de vloeren. Op een nieuwe vloer moet je eigenlijk niet bezuinigen. Je loopt er tenslotte voortdurend op en kwaliteit is hier echt een belangrijke factor. De experts van Issa Vloeren kunnen je op weg helpen om slimme keuzes te maken, zodat je niet te veel betaalt.

  • Onvoldoende bergruimte? Loop eens met een kritische blik door het huis en ontdek de vele verborgen hoekjes. Hang bijvoorbeeld een plank op in de toiletruimte boven de deur. Ideaal voor je voorraden toiletpapier en schoonmaakmiddel. Lekker uit het zicht en toch binnen handbereik.

Mogelijk gemaakt door Lequal

28 september 2020 – De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen van de nieuwe aangekondigde maatregelen in de horeca. In de persconferentie van maandagavond kondigde het kabinet nieuwe maatregelen af om de verspreiding van Covid-19 te beperken. 

De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen voor studenten en ondernemers. “De nieuwe beperkingen zijn nodig om de verspreiding van het virus te voorkomen. Helaas zorgen het er wel voor dat de nu al kwetsbare horeca nog verder in de problemen komt.” zegt voorzitter Marinus Jongman.

 

De nieuwe maatregelen gaan voor drie weken in, waarna ze geëvalueerd worden door het kabinet. Vooral de avond- en nachthoreca wordt hard getroffen. “Horeca-uitbaters die al op het randje zaten zullen nu het het water aan de lippen hebben staan. Nu ze in de avond dicht moeten is de kans groot dat veel jongeren en studenten hun baan of hun inkomen zullen verliezen,” vervolgt Jongman.   

 

De studentenbond hoopt dan ook dat er serieuze ondersteuning komt voor studenten en ondernemers die dankzij de nieuwe maatregelen hun inkomen of omzet verliezen. Jongman: “Nu is het aan het kabinet om met serieuze steunmaatregelen te komen. En elke euro die studenten niet kunnen verdienen is een extra euro studieschuld.” 

 

__________________________________________________________________________


Noot voor de redactie (niet ter publicatie)


De Groninger Studentenbond is de grootste belangenbehartiger voor heel studerend Groningen. Al 50 Jaar strijden zij voor de belangen van studenten op het gebied van onderwijs, huisvesting, mobiliteit en de financiële positie van studenten.


Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met:

Marinus Jongman, voorzitter Groninger Studentenbond

Tel.nr.: 0621270702 of 050-3634581 | voorzitter@groningerstudentenbond.nl

Persbericht Namens Student & Stad

Geen alcohol boetes in het Noorderplantsoen

Als het aan burgemeester Schuiling ligt worden er vanaf 1 juli 2020 boetes uitgedeeld aan iedereen die alcohol drinkt in het Noorderplantsoen, ongeacht of er overlast is. Deze verandering in het beleid beperkt de ruimte van mensen in Groningen om te genieten van het mooie weer om met hun vrienden een drankje te nuttigen in het Noorderplantsoen. Gemeenteraadspartij Student & Stad ziet dit als wanbeleid, waarbij de jarenlange Groningse cultuur van een drankje in het Noorderplantsoen wordt verboden.

Al sinds jaar en dag is er een cultuur in het Noorderplantsoen waarbij inwoners van Groningen gezamenlijk genieten van een drankje. Overdag zonnen in het gras; ‘s avonds eten met een groep vrienden; of op een lange zomeravond aan de vijver zitten, vanaf 1 juli mag het niet meer. Althans, niet meer als je alcohol in je drankje hebt. Een diep ingewortelde cultuur bij Studenten en Startjes die hier met een maatregel kapot wordt gemaakt, zonder logische aanleiding.

Volgens de burgemeester wordt staand beleid gehandhaafd omdat het vooral rond het vijver gebied buitensporig last is van overlast. De burgemeester noemt hier drugsgebruik, geschreeuw en mensen die lastig worden gevallen. Op zichzelf terecht dat hier tegen op wordt getreden. Wat een misvatting is, is dat hier een handhaving op het alcoholverbod voor nodig is. Student & Stad roept op, treed op tegen overlast, maar zorg er nou voor dat de inwoners van Groningen die niemand tot last zijn, gewoon een biertje kunnen drinken.

De burgemeester is nieuw in de stad, en is, blijkbaar, nog niet bekend welke functie het Noorderplantsoen heeft voor vele studenten en starters. Juist in de corona tijd is het park een fijne plek om met vrienden buiten te zitten. Voor veel inwoners zonder tuin of balkon zelf essentieel. Deze functie wordt niet op waarde geschat, en wordt tegen gegaan met spierballen politiek. De gemeente lijkt beleid te voeren dat gericht is op lekker veel handhaven, zonder na te denken over de gevolgen van dit beleid voor alle inwoners van Groningen.

Student & Stad roept de gemeente Groningen, en in het bijzonder de burgemeester op, om deze beleidsverandering niet door te zetten, en de Groningse cultuur van een drankje nuttigen in het gras van het Noorderplantsoen, niet kapot te maken.

 

Met vriendelijke Groet,

 

Marten Duit
Fractievoorzitter Student & Stad