Op vrijdag 14 november zal de Groninger Studentenbond  naar Den Haag gaan om mee te demonstreren met de grote manifestatie tegen het leenstelsel. De manifestatie wordt georganiseerd door tientallen jongerenorganisaties waaronder de Landelijke Studentenvakbond, het LAKS en het ISO. Er worden meer dan 10.000 mensen verwacht. De GSb zal het Groninger geluid vertegenwoordigen en laten zien dat de invoering van het leenstelsel een slecht plan is.

De bond is tegen de invoering van het antisociale leenstelsel omdat studenten hard worden getroffen en de toegankelijkheid van het hoger onderwijs wordt belemmerd. Als het leenstelsel wordt ingevoerd dan zullen studenten gemiddeld €25.000,- schuld opbouwen, en deze mag inclusief een rente die de gehele tijd doorloopt, 35 jaar lang worden terugbetaald. Zelfontplooiing tijdens de studietijd wordt hiermee hardhandig de nek om gedraaid. Wat vooral zorgwekkend is, is dat een deel van de aankomende studenten niet aan een studie zal beginnen omdat ze enorme kosten zullen gaan maken.

Onacceptabel. Het bestuur van de GSb zal vrijdag in Den Haag zijn, en jij kunt mee! Laat je stem horen en zorg dat het hoger onderwijs toegankelijk blijft voor iedereen. Als je talent en de motivatie hebt om te gaan studeren, moet dat mogelijk zijn. Daar mag nooit een financiële belemmering voor in de weg staan.

kijk op www.stophetleenstelsel.nl voor meer informatie, en meld je aan via https://www.facebook.com/events/272805799585205/?fref=ts/.