Van 20 tot en met 24 april organiseert de Groninger Studentenbond de jaarlijkse GSb-week waarin veel interessante en leuke activiteiten worden georganiseerd. In de week zal de studentenbond onder andere de straat op gaan om studenten van gratis juridisch advies te voorzien, wordt er een documentaire-avond over wietteelt georganiseerd en de week wordt afgesloten met een gezellige borrel. Bovendien maken studenten die zich tijdens de GSb-week aanmelden als lid kans op een gratis fiets!

Tijdens de GSb-week zal de Groninger Studentenbond zichzelf presenteren aan de Groningse studenten. Woordvoerder Ewoud Vuuregge: ‘Het belooft een hele informatieve maar ook gezellige week te worden.’ Zo zal op dinsdag 21 april de HotDoc-avond in het teken staan van wiet. Er wordt een documentaire gedraaid en komt er een ex-wietteler langs om over zijn ervaringen te vertellen, dit alles onder het genot van een hotdog.

‘Ook gaan we twee keer de straat op met ons Juridisch Steunpunt en het Huurteam tijdens de Danni Lowinski-activiteiten’, aldus Vuuregge. Tijdens de Danni Lowinski-activiteiten staat de GSb met de werkgroepen op het Academieplein en in de UB om studenten van gratis juridisch advies te voorzien en huurchecks in te plannen. Op deze manier worden studenten op een makkelijke en snelle manier geholpen. De week wordt afgesloten met een gezellige borrel in Café de Kornuiten op de donderdagavond. Vuuregge: ‘Iedereen is welkom om de week feestelijk af te sluiten en een biertje mee te drinken!’.

Activiteitenoverzicht

20 april: 12:00 – 17:00    Danni Lowinski,  Academieplein

20 april: 20:30                    HotDoc-Avond, Louis XV

22 april: 12:00 – 17:00    Danni Lowinski, Universiteitsbibliotheek

23 april: 21:00                    GSborrel, Café de Kornuiten