Groningen, 2 oktober – De Groninger Studentenbond (GSb) is blij dat andere jongerenorganisaties, zoals de JOVD, de ernst van de situatie omtrent stress onder de Groningse studenten inzien. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat nagenoeg tweederde van de Groningse studenten zeer vaak stress ondervindt. Verplichte colleges afschaffen, zoals de JOVD betoogt, is volgens ons echter niet de oplossing en dit komt ook niet naar voren uit het onderzoek.

 

“Wij delen de mening dat de student een eigen verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van de eigen studie”, stelt voorzitter Sjoerd Kalisvaart. “Minder contact met studenten, door minder verplichte uren, is echter niet de manier om sneller stress-gerelateerde problemen bij studenten te constateren. Daar gaan we de passieve houding van de onderwijsinstellingen niet mee veranderen”.

 

De GSb gelooft dat informatievoorziening centraal staat in het oplossen van deze problematiek. Daarbij roept zij de onderwijsinstellingen op om te investeren in een campagne om de studieloopbaanbegeleiders, het Student Service Centre en studentdecanen bekender te maken onder studenten. “Zoek de student op. Zo zorg je ervoor dat de oplossingen die al geboden worden, ook daadwerkelijk effectief gaan blijken”, aldus Kalisvaart. “Wij delen de mening van de JOVD in dezen dus niet.”