De Groninger Studentenbond bestaat 45 jaar!14853212_1210678048976057_7263375612543634319_o Om dit 9e lustrum te vieren organiseert de lustrumcommissie een week lang verschillende activiteiten. Sommige zijn openbaar, andere zijn in het bijzonder bedoeld als gezellige avond voor de leden van de GSb. Hieronder volgt een kort overzicht van het programma.

De lustrumweek wordt op maandag 21 november afgetrapt met een openingsreceptie in de Usva. Om de maatschappelijke positie van de bond te benadrukken zijn voor deze receptie tal van organisaties en instanties uitgenodigd, van bestuurlijke colleges tot medezeggenschapspartijen en van gemeenteraadsfracties tot studentenorganisaties. Elk van hen heeft in de afgelopen 45 jaar in meer of mindere mate te maken gehad met de GSb.

Op dinsdag 22 november zal de lezing ‘Last van stress? Studeer jezelf niet naar een burn-out!’ plaatsvinden van 19.30 tot 22.00 uur in de Geertsemazaal. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom. Het drukke studentenleven brengt voor veel studenten stress met zich mee. Waarom lopen studenten een verhoogd risico op een burn-out? Hoe voorkom je dit en hoe los je het op? Marina Schriek zal ingaan op deze brandende vragen.

Op donderdag 24 november zal de ‘Wie is de Mol”-activiteit plaatsvinden van 20.00 tot 22.00 in het Van Swinderen Huys. Een uitdagend spel vol tactiek, list en bedrog. Met teamactiviteiten probeer je zoveel mogelijk punten te verdienen. Er is echter een onbekende ‘Mol’ aanwezig die de boel probeert te saboteren. Weet jij de Mol te ontmaskeren en naar huis te gaan met de prijs? De eigen bijdrage bedraagt vijf euro. De activiteit is inclusief hapjes en twee drankjes en alleen toegankelijk voor leden.

Vrijdag 25 november nodigen we alle actieve leden van de GSb uit voor een diner om 19.00 uur in Grand Café De Biechtstoel. Met dit etentje willen we alle activo’s in het zonnetje zetten die zich vandaag de dag inzetten voor de GSb en voor de belangen van de studenten. De eigen bijdrage bedraagt tien euro en is alleen toegankelijk voor leden.

Als afsluiting van de lustrumweek organiseren we zaterdag 26 november een grootse viering van het 45-jarige bestaan van de GSb om 20.00 uur in het Van Swinderen Huys. Leden en alumni van de GSb zijn van harte uitgenodigd om het lustrum met ons te vieren. Tijdens de bijeenkomst spreken Paul Ulenbelt (oud-voorzitter van de GSb en Tweede Kamerlid) en Christiaan Brinkhuis (voorzitter van het huidige bestuur) over de geschiedenis van de GSb en het belang van de studentenvakbond tot op heden.