Het Steunpunt Bemiddelingskosten is op zoek naar enthousiaste rechtenstudenten die graag praktijkervaring willen opdoen met het huurrecht. Het Steunpunt is in september dit jaar opgericht als initiatief van de GSb, KAB en SOG en geeft juridisch advies aan studenten over betaalde bemiddelingskosten. Daarnaast bemiddelt het tussen de student en makelaars en is er intensief contact met de huurrechtadvocaat die zaken overneemt waar nodig.

 

Waar wij naar op zoek zijn:

  • Je studeert rechten en bent geïnteresseerd in het huurrecht
  • Je hebt je propedeuse gehaald en het vak huurrecht positief afgesloten of gaat dat vak komend blok volgen
  • Je bent gemotiveerd
  • Je bent assertief
  • Je bent niet bang om in gesprek te gaan en te onderhandelen met makelaars

 

Als medewerker bij het Steunpunt Bemiddelingskosten heb je één keer per twee weken dienst van twee uur, waarbij studenten kunnen bellen of langs kunnen komen voor vragen. Daarnaast houd je thuis de zaken van je cliënten samen met je teamgenoot in de gaten en beantwoord je eventuele mails. Als laatste vergadert het Steunpunt eens in de twee weken. Gemiddeld ben je per week twee tot vijf uur kwijt naast je studie.

 

Doordat je intensief met de zaken bezig bent, in gesprek gaat met makelaars en contact onderhoudt met de advocaat doe je erg veel praktijkervaring op en leer je hoe je zaken tot een goed einde kunt brengen. Ben je vanaf februari minimaal een halfjaar beschikbaar en lijkt het je leuk om actief bezig te zijn met het huurrecht en andere studenten te helpen? Solliciteer dan voor maandag 19 januari 09.00!

 

Solliciteren kan door je motivatiebrief en CV op te sturen naar sollicitatiesbg@gmail.com voor maandag 19 januari 09.00 met als onderwerp ‘sollicitatie Steunpunt Bemiddelingskosten’. Voor meer vragen kun je contact opnemen via sollicitatiesbg@gmail.com.