Te hoge huur

Veel studenten in Groningen betalen te veel huur voor hun kamer. Heb jij het idee dat je ook te veel betaalt of het idee dat de afmetingen in je contract niet kloppen? Ons Huurteam komt graag bij je langs om een huurcheck te doen! Stuur een mail naar huurteam@groningerstudentenbond.nl.

In Nederland wordt gewerkt met het zogenaamde ‘woningwaarderingsstelsel’, ook wel het puntensysteem genoemd. Het puntensysteem kent punten toe aan verschillende faciliteiten in en om de woningen. Afhangend van het aantal personen en de afmetingen van de verschillende ruimtes komt er een maximumaantal punten uit. Dit aantal punten staat gelijk aan een maximumbedrag dat gevraagd kan worden voor de kale huur van een woning. In het huurcontract is een uitsplitsing van de kosten te vinden in kale huur en servicekosten/overige kosten. Een voorbeeld van dit puntensysteem is te vinden op de site van de Huurcommissie.

Ons Huurteam komt graag op je kamer langs om te controleren of je ook te veel huur betaalt. Mocht dit het geval zijn dan kunnen de medewerkers je tevens verder helpen bij het opnemen van contact met je huisbaas om een voorstel tot huurverlaging te doen. Mocht je huisbaas niet willen meewerken en wordt de situatie redelijk uitzichtloos? Dan kunnen wij je zaak meenemen naar de Huurcommissie. Zij zullen de zaak vervolgens voor een bedrag van €25 in behandeling nemen. Maar het is natuurlijk altijd beter om het eerst via de vriendelijke weg te proberen!