De Groninger Studentenbond (GSb) lanceert vandaag een studentenkieswijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart. “In Groningen is één op de zes inwoners student en nu de gemeente steeds meer verantwoordelijkheden krijgt, is het belangrijker dan ooit dat studenten gaan stemmen,” zegt Leon Maas, voorzitter van de GSb. De studentenbond heeft alle partijen gevraagd hun mening te geven over 15 stellingen over studentenzaken zoals huisvesting en openbaar vervoer.

“Met zo’n grote studentenpopulatie in de stad is het belangrijk dat ook hun belangen goed vertegenwoordigd worden, ook al gaan veel studenten na hun studie weer ergens anders wonen.” Maas moedigt alle studenten aan om te gaan stemmen, omdat de gemeente over veel zaken gaat die de student direct aangaan, zoals voldoende en betaalbare studentenwoningen, openingstijden van de horeca en de organisatie van grote festivals.

De kieswijzer van de GSb is een goede aanvulling op de standaard kieswijzer. Studenten krijgen inzicht in het voorgestelde beleid als het aankomt op studentenzaken. Groningen is de enige stad waar een speciale kieswijzer voor studenten is opgesteld.

De studentenkieswijzer is te vinden op www.groningerstudentenbond.nl/kieswijzer

1941510_450799648385198_1929870911_o