Groningen, 8 december – De Nait Soez’n, het onafhankelijke opinieblad gelieerd aan de Groninger Studentenbond, bestaat 45 jaar en dat wordt gevierd met een speciale jubileumuitgave. Vanaf vandaag is het blad kosteloos verkrijgbaar op meerdere openbare locaties in de stad. “De redactie heeft een prachtige prestatie neergezet”, begint hoofdredacteur Rico Tjepkema. “Niet alleen zijn de artikelen prikkelend, spannend en leuk, maar het blad is ook in een compleet nieuw jasje gestoken. Daar mogen we best trots op zijn.”

De eerste editie van de Nait Soez’n is verschenen 1972. Al sinds dit jaar schrijft een redactie van studenten artikelen over alles wat de student en de Nederlander aangaat. De nu gedrukte uitgave is de 45e jaargang, een jubileumjaar. De uitgave omvat onder andere: rendementsdenken, de duivelse dromen van de nieuwe VSNU-voorzitter en interviews met jurist en oud-voorzitter van de GSb Michel Vols en columniste Ellen Deckwitz.

De Nait Soez’n is verkrijgbaar in openbare gebouwen door heel Groningen. Van de Oosterpoort tot het Zernike en van Minerva tot het UMCG. De volgende editie wordt begin februari verwacht.