Wij pleiten voor het voortbestaan van de Engelse psychologietrack om een diverse studentenpopulatie te behouden en de internationale status van de faculteit te handhaven.
GMW-studenten moeten voorrang krijgen bij de toegang tot studieplekken binnen hun faculteit, vooral tijdens piekperiodes van tentamens.
Wij verzetten ons tegen de afschaffing van keuzevakken en steunen het behoud van de scriptie als een essentieel onderdeel van de sociaalwetenschappelijke opleiding.
Zorg voor onmiddellijke en universele beschikbaarheid van collegeopnames om alle studenten te ondersteunen, met name studenten met een functiebeperking of andere geldige redenen voor afwezigheid.
Wij pleiten voor vrij toegankelijke stilteruimtes voor zintuiglijk herstel, gebed en andere behoeften, en verwijder bureaucratische hindernissen zoals vooraf reserveren.
Implementeer een buddy/mentorproject voor nieuwe studenten en bied facultaire ondersteuning aan studenten die hun studie combineren met topsport, muziek of een carrière in de publieke sector.
Wij zijn voor een uitleenfonds voor studieboeken en een tweedehandsboekenmarkt om de financiële lasten voor studenten te verminderen.
Wij willen leesbare samenvattingen van faculteitsbestuursvergaderingen, er dient een duidelijke kalender voor besluitvorming te zijn en op enquêtes gebaseerde cursusevaluaties moeten vervangen worden door kwalitatieve feedbackmomenten.
Wij willen uitgebreide routekaarten die directe masterkwalificaties en pre-mastervereisten tonen, ter verbetering van de begeleiding na het afstuderen.
Wij verzetten ons tegen generieke faculteitsvakken. Handhaaf kleine werkgroepgroottes (max. 25 in BA Jaar 1) en waarborg een breed scala aan keuzevakken om disciplinaire diepgang en gepersonaliseerde studies te garanderen.
Wij dringen aan op meer werkgroepen en interactieve sessies om studenten betere mogelijkheden te bieden om cursusmateriaal te oefenen en toe te passen.
Wij moedigen de opname van diverse bronnen en studentenfeedback in cursusmateriaal aan, vooral in het internationaal recht, om kritisch denken te bevorderen.
Wij pleiten voor soepelere toelatingseisen voor Nederlandse masterprogramma’s om een breder scala aan studenten aan te trekken en de concurrentiepositie te verbeteren.
Wij steunen een breder aanbod aan vakken en zorg ervoor dat studenten beter geïnformeerd zijn over bestaande mogelijkheden, zoals op maat gemaakte trajecten.
Handhaaf en promoot toegankelijke vertrouwenspersonen binnen de faculteit als model voor studentenondersteuning en welzijn.
Wij eisen duidelijke, tijdige informatie over hoe bachelorprofielen de doorstroom naar masters beïnvloeden en pleit voor flexibeler toelatingsbeleid voor masters.
Wij verzetten ons tegen de afschaffing van eerstejaars werkcolleges en vechten voor het behoud van de huidige contacturen om de onderwijskwaliteit te handhaven.
Werkcolleges moeten worden geleid door gekwalificeerde universitaire docenten en wij verzetten ons tegen de volledige sluiting van de Zernike-bibliotheek, en pleit voor het behoud van de boekenbezorgdienst.
Wij roepen op tot regelmatige nieuwsbrieven, open informatiesessies en duidelijke informatie over besluitvormingsprocessen en contactpersonen.
Studenten met geldige redenen zouden colleges online moeten kunnen volgen en dat alle officiële faculteitscommunicatie beschikbaar is in zowel het Nederlands als het Engels.
Wij verzetten ons tegen fusies en vechten voor het behoud van de unieke identiteit, autonomie en het internationale profiel van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.
Wij pleiten tegen de vermindering van Engelstalige vakken om diversiteit en internationale carrièremogelijkheden te behouden.
Wij dringen aan op een eigen faculteitsgebouw of -locatie om een einde te maken aan de “nomadische” studie-ervaring en om toegang tot moderne studieruimtes te garanderen.
Wij willen verbeterde faculteitswebsites en promotiemateriaal om duidelijkere onderscheidingen te maken tussen HGP- en SPD-programma’s voor aankomende en huidige studenten.
Wij willen ervoor zorgen dat het selectieproces voor opleidingscommissies transparant en toegankelijk is en wordt beheerd door de faculteit, mogelijk via verkiezingen.
Vergroot de studentenvertegenwoordiging in de besluitvorming, verbeter de transparantie van de activiteiten van de faculteitsraad via nieuwsbrieven en open bijeenkomsten.
Wij verzetten ons actief tegen bezuinigingen die de onderwijskwaliteit verminderen, zoals verlagingen van het loon en het aantal student-assistenten.
Wij voeren campagne en informeren medewerkers over het belang en het gemak van het verstrekken van collegeopnames voor alle studenten.
Wij pleiten voor voldoende stopcontacten en betere toegankelijkheid van het Feringagebouw voor studenten met mobiliteitsbeperkingen, inclusief functionele toegang tot deuren.
Wij willen zichtbare bewegwijzering voor genderneutrale toiletten en instelling van faculteitsspecifieke vertrouwenspersonen voor betere sociale veiligheid.
De Groninger Studentenbond © 2025