Creatieve manieren om je studentenherinneringen vast te leggen

Voor het merendeel van de tienduizenden studenten in Groningen geldt dat ze slechts tijdelijk in deze regio verblijven. Puur voor het volgen van de colleges hebben ze het ouderlijk huis elders in Nederland of zelfs in een ander land verruild voor Groningen. Maar je studententijd is een tijd waaraan je de rest van je leven zult terugdenken. Zorg ervoor dat je mooie momenten vastlegt en koester die herinneringen! Tegenwoordig worden steeds vaker drones gebruikt om schitterende beelden te maken. Zo kun je mooie foto’s of video’s maken om later met veel plezier nog eens te bekijken. Om tot een goed resultaat te komen, is echter wel van belang om tijdig te beginnen met oefenen, want het besturen van een drone vereist enige vaardigheid.
 

Drone met camera


De term drone wordt gebruikt voor het aanduiden van een onbemand luchtvaartuig, dat je op afstand kunt besturen. De term zegt dus niets over het formaat van het luchtvaartuig. Je hebt drones die zo klein zijn dat ze in je broekzak passen, maar je hebt ook exemplaren die net zo groot zijn als een helikopter. Wil je een drone kopen die is uitgerust met een camera, dan is het natuurlijk belangrijk om goed te letten op de resolutie van deze camera. Die bepaalt immers de kwaliteit van je beeldmateriaal. Een ander belangrijk aspect om bij het aanschaffen van je drone in de gaten te houden, is de capaciteit van de accu. Dat is de bepalende factor voor de lengte van een vlucht.
 

Waar mag je vliegen?


Het schoolgebouw, je favoriete kroeg, de route die je door weer en wind moet fietsen, eigenlijk kun je alles met behulp van een drone schitterend vastleggen. Belangrijk is echter wel om de regels te bestuderen die voor het gebruiken van drones gelden. Je mag niet zomaar overal vliegen en ook aan de vlieghoogte zijn eisen gesteld. Verder is het bijvoorbeeld niet toegestaan om boven mensenmassa’s te vliegen, om begrijpelijke redenen. Je wilt immers niet dat door jouw drone mensen gewond raken, als er onverhoopt is misgaat.
 

Beelden monteren


Er zijn talloze leuke apps beschikbaar om videobeelden op een leuke manier te monteren. Vaak kun je de beelden dan ook nog voorzien van tekst, zodat je echt een unieke reportage kunt maken van je belevenissen gedurende je studententijd. Een geweldige herinnering voor later, waar je met plezier naar zult blijven kijken!

Dit artikel is een bijdrage van LEQUAL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *