GSb zoekt nieuw bestuur!

Meld je aan voor het Bestuur!

De Groninger Studentenbond (GSb) is op zoek naar een nieuw bestuur.

Weet jij alles van het leven als student? Ben je niet op je mondje gevallen? Hou je van protesteren? Of ben je een geboren lobbyist? Ben je kritisch en politiek betrokken? Dan is dit je kans!

De GSb behartigt als sinds 1971 de belangen van studenten door acties te organiseren, te vergaderen met belangrijke organisatie (bijv. de gemeente, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanze Hogeschool), en door op de hoogte te blijven van alle relevante onderwerpen voor studenten!

Gedurende en bestuursjaar bij de Groninger Studentenbond maak je van alles mee. Je komt in contact met een breed scala aan mensen en je dagen zijn nooit eentonig. De ene dag heb je een gesprek met een lid van de gemeenteraad over de huizencrisis, the volgende dag sta je de pers te woord over welzijnsproblematiek op de Universiteit, en weer een andere dag ben je op de Hanze aan het lobbyen voor een betere positie voor studenten aan de Hanze. Je zal je in ieder geval nooit vervelen!

Een keer per maand kom de GSb samen met studenten van andere bonden in Nederland en bepaalt met hen het beleid en diens uitvoering van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De GSb vertegenwoordigt ook de belangen van studenten op de onderwerpen van OV, mentale gezondheid, huisvesting, diversiteit, en nog veel meer!

De Groninger Studentenbond is de perfecte plek om jezelf te ontwikkelen en om studenten (beiden van de Hanze en de RUG) te vertegenwoordigen. Daarnaast, kan je volledig je voordeel halen uit de rijke en lange geschiedenis van onze vereniging en jezelf ontwikkelen op kennisgebieden waar je in je studie wellicht niet zo veel mee in aanraking komt.

Het bestuur heeft een paar verschillende functies. Je kan je aanmelden voor Voorzitter, Secretaris, Penningmeester, Bestuurslid Intern en Bestuurslid Extern.

De Voorzitter is het gezicht van de vereniging voor de buitenwereld. Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het contact houden met de pers, maak je de agenda voor de bestuursvergaderingen, en ondersteun je de rest van je bestuur in het uitvoeren van hun taken. Dit betekent dat je dus ook goed op de hoogte moet blijven waar iedereen mee bezig is.

De Secretaris is verantwoordelijk voor het onderhouden van het ledenbestand, de e-mail, en het notuleren tijdens de ALV en bestuursvergaderingen. Daarbij is deze persoon ook verantwoordelijk voor het beheren van het archief van de GSb.

De Penningmeester is degene die alle financiële verantwoordelijkheden van de verenging op zich neemt. Dit betekent onder andere dat je de begroting maakt voor het komende jaar en goed oplet hoeveel geld alle commissies en het bestuur uitgeven.

De Intern staat paraat voor alles gerelateerd aan het reilen en zeilen van de werkzaamheden binnen de vereniging. Deze persoon overziet en verzorgt de communicatie tussen de verschillende organen en commissies in de GSb.

Last but not least: De Extern is de aangewezen contactpersoon voor externe partijen, zoals; andere verenigingen, kroegen en bedrijven. De extern zorgt ervoor dat er genoeg geld binnenkomt bij de vereniging, wat natuurlijk een cruciale rol is voor de financiële gezondheid van de GSb.

Geïnteresseerd? Je kunt meer info vinden in het board booklet hier.

No further questions?
Apply right now by sending your CV and a motivation letter to: sollicitatie@groningerstudentenbond.nl

Still have couple of questions?
You can always contact the board if you wanna know anything about a boardyear at the GSb.
You can e-mail to: bestuur@groningerstudentenbond.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *