Harde cijfers over groei internationale studenten

Groningen, 5 oktober – Tot 2024 zal het aantal internationale studenten in Groningen stijgen met ongeveer 40%. Dit baseert de Groninger Studentenbond op de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting van Stichting Kences, die vandaag gepubliceerd is. “Onderwijsinstellingen geven tot nu toe steeds aan dat ze helemaal geen enorme groei verwachten”, stelt voorzitter Sjoerd Kalisvaart van de Groninger Studentenbond (“GSb”). “Nu zijn er harde cijfers. De onderwijsinstellingen zullen echt harder moeten lopen om al deze studenten in Groningen te huisvesten.”

Stichting Kences rapporteert jaarlijks over studentenhuisvesting in heel Nederland. De bevindingen voor Groningen geven een goede schets van de ontwikkelingen van de komende jaren en de huidige situatie. Nu hieruit blijkt dat het aantal internationale studenten zal stijgen, is een verdere inzet nodig van de onderwijsinstellingen om het kamertekort voor internationale studenten in de piekmaanden augustus, september, oktober en november te overbruggen.

Inmiddels is voor het tweede jaar op rij gebleken dat het aantal nieuwe internationale studenten hoger uitviel dan verwacht door de onderwijsinstellingen. “De ramingen zaten er steeds naast. Als je naar deze cijfers kijkt, kun je niet anders dan de verwachtingen bijstellen. We roepen de onderwijsinstellingen op dit te doen en snel duidelijkheid te geven over een oplossing voor de komende jaren.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *