Studentenwoning renoveren? Slim omgaan met budget!

Het valt tegenwoordig niet mee om als student geschikte huisvesting te vinden. Heb je dan eindelijk iets knaps gevonden tegen een redelijke prijs, dan wil je het natuurlijk wel tot jouw eigen paleisje maken. Maar een grondige renovatie past meestal niet echt in je budget. Toch is wel van belang dat je ervoor zorgt dat je huis ook echt je thuis wordt. Dat hoeft lang niet altijd bakken met geld te kosten. Dankzij onze tips kun je slim omgaan met je budget.

  • Bestaand meubilair geef je relatief simpel een compleet nieuwe look door een spuitbus met verf te gebruiken. Als dat leuke boekenkastje bijvoorbeeld nog in prima staat verkeert, maar niet past bij de rest van je interieur, dan maak je het gewoon passend. Het is zo gefikst en je bespaart dus op de aankoop van nieuwe meubels.
  • Uitgekeken op je muren? Je kunt ze natuurlijk opnieuw behangen of schilderen. Maar het kan ook simpeler en voordeliger. Met een leuke muursticker heb je heel simpel een compleet nieuwe muur, zonder dat het je veel tijd of geld kost.
  • Stem de verlichting af op je eigen karakter. Kies ledverlichting in de sfeer die bij je past en hang die op. Vrijwel overal in je huis zal verlichting aanwezig zijn. Door ervoor te zorgen dat die verlichting helemaal past bij jouw persoonlijke voorkeuren, krijg je vanzelf een blij gevoel als je thuiskomt, zonder dat het je veel kost.
  • Oogt de badkamer wat dof en gedateerd? Toepassing van het juiste reinigingsmiddel kan al voldoende zijn. Even een dagje flink poetsen tot alles weer glimt en blinkt. Je zult zien dat het dan helemaal niet meer nodig is om ingrijpende wijzigingen aan te brengen.
  • Houd wel altijd in de gaten dat de basiswaarden van je woning in orde zijn. We bedoelen dan bijvoorbeeld de vloeren. Op een nieuwe vloer moet je eigenlijk niet bezuinigen. Je loopt er tenslotte voortdurend op en kwaliteit is hier echt een belangrijke factor. De experts van Issa Vloeren kunnen je op weg helpen om slimme keuzes te maken, zodat je niet te veel betaalt.
  • Onvoldoende bergruimte? Loop eens met een kritische blik door het huis en ontdek de vele verborgen hoekjes. Hang bijvoorbeeld een plank op in de toiletruimte boven de deur. Ideaal voor je voorraden toiletpapier en schoonmaakmiddel. Lekker uit het zicht en toch binnen handbereik.

Mogelijk gemaakt door Lequal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *