Corona Meldpunt

Meldpunt voor de studenten die getroffen worden door de corona-maatregelen op de Rijksuniversiteit Groningen

Groningen, 03 april 2020 – De Groninger Studentenbond (GSb) komt met een meldpunt voor studenten die tegen problemen aanlopen bij de studie aan de Rijksuniversiteit Groningen door . Door de problematiek rondom het corona virus is het niet meer mogelijk om fysiek een tentamen te kunnen maken of lessen te volgen. Iedere student bij elke opleiding ervaart dit anders en met dit meldpunt kunnen zij deze ervaringen delen.

De voorzitter van de Groninger Studentenbond, Jan Willem Leeuwma, stelt dat ‘’veel studenten met vragen en onduidelijkheden lopen naar aanleiding van de veranderingen door het compleet digitaal studeren.’’ Tentamens moeten nu digitaal in een ander format worden afgenomen en voor veel vakken mist er informatie over het aanstaande blok.

Samen met de Universiteitsraadspartijen Studenten Organisatie Groningen, Lijst Calimero, Democratische Academie Groningen (DAG) en De Vrije Student Groningen (DVS) gaan we kijken wat we kunnen doen om zo veel mogelijk obstakels uit de weg te gaan voor de studenten. ‘’Door middel van dit meldpunt komt naar voren waar de valkuilen en frustraties liggen en kunnen we kijken waar nog veel terrein te winnen valt,’’ stelt Leeuwma.

Het meldpunt is te vinden op de website van de Groninger Studentenbond onder www.groningerstudentenbond.nl en ook via de volgende link: https://forms.gle/pHScP6rTWY38z7yE6

Zit je op de Hanze? Dan verwijzen we je graag naar het meldpunt van de HSV, deze kan je hier vinden: https://hanzecoronameldpunt.nl/ 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *