Vacatures

Zoek jij iets om naast je studie  te doen? Dan is medewerker worden in een van onze werkgroepen of commissies een geweldige optie, waar je veel kennis kan opdoen en daarnaast de vele studenten in Groningen kan ondersteunen. Je krijgt de mogelijkheid om te werken binnen een team van enthousiaste studenten met verschillende studies. Binnen dit dit team zul je naast een leuke tijd beleven ook vaardigheden als plannen en organiseren opdoen. Kijk voor meer redenen om actief te worden bij de Groninger Studentenbond naar onze lijst ( Vijf voordelen van werken bij de Groninger Studentenbond) or bekijk de lijst hieronder om te zien welke vacatures er momenteel openstaan. Indien je vragen hebt of geïnteresseerd bent in een functie, kun je ons bereiken via sollicitatie@groningerstudentenbond.nl of solliciteer direct en stuur je korte motivatiebrief en cv op naar sollicitatie@groningerstudentenbond.nl.

Coördinator juridisch steunpunt

Voor het juridisch steunpunt zijn wij opzoek naar een coördinator! Als coördinator houd je je bezig met leiding geven aan het team, maak je de roosters, organiseer je de trainingen en ben je veel in contact met de bestuursverantwoordelijke over het beleid van het juridisch steunpunt. Heb jij leidinggevende kwaliteiten, kun je goed het overzicht houden en wil je werken aan het opbouwen van je CV? Dan is de functie van coördinator bij het juridisch steunpunt iets voor jou! Het juridisch steunpunt is onderdeel van de Groninger Studentenbond (GSb). De functie van coördinator bij het juridisch steunpunt neemt ongeveer 4-8 uur per week in beslag, wat erg goed te combineren is met je studie! Functie eisen:

 • Je bent in het bezit van je propedeuse HBO rechten of Rechtsgeleerdheid
 • Je hebt een proactieve houding
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je kunt goed leiding geven over een groep

Coördinator huurteam

Wil je kennis opdoen over het huurrecht en dit toepassen in de praktijk? Heb je affiniteit met het huurrecht en wil je mensen helpen met je kennis? Heb jij leidinggevende kwaliteiten? Solliciteer dan voor de functie van coördinator van het huurteam van de Groninger Studentenbond (GSb)! Het huurteam beantwoord per email en telefoon allerlei vragen van studenten omtrent het huurrecht. Daarnaast voert het huurteam regelmatig op locatie huurchecks uit. Als coördinator van het huurteam geef je leiding over het team, maak je de roosters, organiseer je trainingen en heb je veel contact met de bestuursverantwoordelijke over het beleid van het huurteam. De functie neemt 4-8 uur per week in beslag en is daardoor erg goed te combineren met je studie! Enige kennis van het huurrecht en/of je propedeuse is niet vereist, wij kunnen je alles leren! Functie eisen: 

 • Je studeert rechten
 • Je hebt affiniteit met het huurrecht
 • Je hebt affiniteit met leidinggeven
 • Je hebt een proactieve houding
 • Je kunt goed samenwerken

Coördinator werkgroep huisvesting

De werkgroep huisvesting bestaat uit een groep studenten die zich bezig houden met de actualiteiten omtrent huisvesting in Groningen. De werkgroep huisvesting kijkt met een kritische blik naar de huidige huisvestingssituatie en werkt aan het opzetten van actieplannen om deze situatie te verbeteren. Beschik jij over leiderschapskwaliteiten en lijkt jou het leuk om deze werkgroep te leiden? Solliciteer dan nu voor de functie van coördinator van de werkgroep huisvesting van de Groninger Studentenbond (GSb)! Als coördinator ben jij hèt aanspreekpunt voor de werkgroep. De functie van coördinator kost je 4-8 uur per week en is daardoor erg goed te combineren met je studie! Functie eisen: 

 • Je hebt Leidinggevende kwaliteiten
 • Je hebt affiniteit met huisvesting
 • Je kunt oplossingsgericht werken
 • Je kunt goed samenwerken

Leden onderzoeksbureau

Ben je geïnteresseerd in het uitvoeren van onderzoek naar onderwerpen die gerelateerd zijn aan het studentenleven? Wil je hard werken om op vrijwillige basis een onderzoek op te starten en uit te voeren in een gezellig team? Heb je affiniteit met het doen van onderzoek en wil je werken aan het opbouwen van je CV? Dan is het Onderzoeksbureau van de Groninger Studentenbond (GSb) op zoek naar jou!

Het onderzoeksbureau is een werkgroep van de Groninger Studentenbond dat onderzoek doet naar actuele gebeurtenissen en problemen die van belang zijn voor studenten. Afgelopen jaar heeft het Onderzoeksbureau een onderzoek uitgevoerd naar de verengelsing van het hoger onderwijs in Groningen. Als lid van het Onderzoeksbureau ben je ongeveer 4 tot 6 uur per week bezig. Voorgaande onderzoeken: Onderzoek GSb naar stress onder studenten Onderzoek huisvesting Groningen GSb 2016 GSb Research on Anglicization of Higher Education in Groningen Medezeggenschapsraad

Functie eisen:

 • Je kan goed samenwerken
 • Je bent geïnteresseerd in het uitvoeren van onderzoek
 • Je bent enthousiast en gemotiveerd

 

Leden juridisch steunpunt

Studeer jij rechten en wil jij je kennis graag toepassen in de praktijk? Vind je het leuk om samen te werken in een superleuk team en wil je op vrijwillige basis andere mensen daarmee helpen? Dan is het juridisch steunpunt van de Groninger Studentenbond  (GSb) iets voor jou! Bij het juridisch steunpunt behandel je allerlei verschillende vragen van studenten en particulieren vanaf ons kantoor, dit doe je door het beantwoorden van de mail en telefoon en door het ontvangen van cliënten op kantoor. Daarnaast wordt meerdere malen per jaar een training georganiseerd om je kennis en vaardigheden op peil te houden. Lid zijn van het juridisch steunpunt kost je 4 uur per week en is daarom erg goed te combineren met je studie! Functie eisen: 

 • Je bent in het bezit van je propedeuse HBO rechten of Rechtsgeleerdheid
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je hebt een proactieve houding

Leden huurteam

Heb jij affiniteit met het huurrecht en wil jij verdere kennis daarover opdoen? Wil jij andere studenten op vrijwillige basis helpen met al hun problemen omtrent hun huur? Solliciteer dan nu voor het huurteam van de Groninger Studentenbond (GSb)! Het huurteam beantwoord allerlei vragen omtrent het huurrecht per telefoon en mail vanuit ons kantoor. Daarnaast voert het huurteam ook regelmatig huurchecks uit op locatie. Lid zijn van het huurteam kost je 4 uur per week en is daardoor erg goed te combineren met je studie! Kennis van het huurrecht of in het bezit zijn van je propedeuse is niet vereist, wij kunnen je alles leren! Functie eisen:

 • Je studeert rechten
 • Je hebt affiniteit met het huurrecht
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je hebt een proactieve houding

Leden activiteitencommissie

Wij zijn opzoek naar nieuwe leden voor onze activiteitencommissie (AcCie)! De AcCie organiseert leuke en interessante activiteiten zoals een kroegcollege of een pubquiz. Lijkt jou dit interessant en wil je daarnaast uitmaken van een superleuk team? Dan is de AcCie zeker iets voor jou! Functie eisen:

 • Je bent enthousiast
 • Je kunt goed kunnen samenwerken
 • Je affiniteit met het organiseren van evenementen

Leden werkgroep huisvesting

De werkgroep huisvesting bestaat uit een groep studenten die zich bezig houden met de actualiteiten omtrent huisvesting in Groningen. De werkgroep huisvesting kijkt met een kritische blik naar de huidige huisvestingssituatie en werkt aan het opzetten van actieplannen om deze situatie te verbeteren. Heb jij affiniteit met huisvesting en wil je de situatie in Groningen verbeteren? Solliciteer dan nu voor de werkgroep huisvesting van de Groninger Studentenbond (GSb)! Functie eisen: 

 • Je hebt affiniteit met huisvesting
 • Je kunt goed samenwerken
 • Je kunt goed oplossingsgericht werken

Vormgever Nait Soez'n

De Nait Soez’n is het onafhankelijk opinieblad van de Groninger Studentenbond (GSb). Het blad behandelt onderwerpen zoals politiek, opinie en cultuur. Dit allemaal vanuit het perspectief van de student. Voor de redactie van de Nait Soez’n zijn wij op zoek naar een vormgever. Heb jij affiniteit met grafisch design? Solliciteer dan nu voor de functie van vormgever van de Nait Soez’n! Functie eisen:

 • Je kunt werken met Adobe (voornamelijk InDesign)
 • Je doet bij voorkeur een grafische studie
 • Je kunt goed samenwerken

Wil je solliciteren? Stuur dan voor 27 september 23:59 je CV en een korte motivatie naar sollicitatie@groningerstudentenbond.nl