Vacatures

Zoek jij iets om naast je studie  te doen? Dan is medewerker worden in een van onze werkgroepen of commissies een geweldige optie, waar je veel kennis kan opdoen en daarnaast de vele studenten in Groningen kan ondersteunen. Je krijgt de mogelijkheid om te werken binnen een team van enthousiaste studenten met verschillende studies. Binnen dit dit team zul je naast een leuke tijd beleven ook vaardigheden als plannen en organiseren opdoen. Kijk voor meer redenen om actief te worden bij de Groninger Studentenbond naar onze lijst (5 voordelen van werken bij de Groninger Studentenbond) of bekijk de lijst hieronder om te zien welke vacatures er momenteel openstaan. Indien je vragen hebt of geïnteresseerd bent in een functie, kun je ons bereiken via bestuur@groningerstudentenbond.nl of solliciteer direct en stuur je korte motivatiebrief en cv op naar bestuur@groningerstudentenbond.nl.

Leden Juridisch Steunpunt

Ben jij rechtenstudent en in het bezit van je propedeuse? Wil je graag ervaring opdoen in de juridische praktijk? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Want het Juridisch Steunpunt van de Groninger Studentenbond is op zoek naar nieuwe medewerkers om ons team aan te vullen. Het Juridisch Steunpunt is een adviesbureau voor en door studenten. Wij helpen mensen vanuit het hele land die vragen hebben over o.a. onderwijsrecht, algemeen verbintenissenrecht, belastingrecht en zelfs erfrecht. Ook zijn wij wekelijks doorverbonden met de nationale studentenlijn. Het werk van een Steunpunter bestaat onder meer uit het aannemen van telefoontjes, het geven van advies, het schrijven van bezwaar-, beroepschriften en brieven. Een dynamisch werkveld waarin je veelt kunt leren!

De werkzaamheden nemen gemiddeld vier uur per week in beslag. Om de week vergadert het Steunpunt en er worden geregeld gezellige avonden en informatieve juridische trainingen georganiseerd. Voor de functie dien je te beschikken over goede juridische en analytische vaardigheden. Ook zijn gedegen schrijfvaardigheden een must. Ben jij die enthousiaste, gedreven student die het leuk vindt om anderen te helpen? Solliciteer dan nu en stuur je motivatiebrief en CV voor maandag 2 maart 23:59 naar bestuur@groningerstudentenbond.nl

Unfortunately you can only apply for this vacancy if you speak Dutch

Leden Onderzoeksbureau

Hou jij van onderzoek doen? Wil je je onderzoeksvaardigheden een boost geven? Solliciteer dan voor het Onderzoeksbureau van de Groninger Studentenbond. Ieder jaar brengt het Onderzoeksbureau van de GSb een onderzoek uit die betrekking heeft op het studentenleven in Groningen. Zo hebben we in voorgaande jaren onderzoek gedaan naar stress onder studenten, en een onderzoek naar de sociale integratie van internationale studenten in Groningen.

De werkzaamheden nemen zo’n vier uur per week in beslag. Samen de rest van het Onderzoeksbureau zul je om de week vergaderen, en zul je gedurende het jaar een onderzoek opzetten, die de GSb aan het einde van het jaar zal publiceren. 

Weet jij het verschil tussen goede en slechte enquêtes? Ben jij een master met statistiek? Beschik jij over een sterk analytisch vermogen? Twijfel dan dus niet en solliciteer voor het Onderzoeksbureau van de GSb.

Leden werkgroep huisvesting

De werkgroep huisvesting bestaat uit een groep studenten die zich bezig houden met de actualiteiten omtrent huisvesting in Groningen. De werkgroep huisvesting kijkt met een kritische blik naar de huidige huisvestingssituatie en werkt aan het opzetten van actieplannen om deze situatie te verbeteren. Heb jij affiniteit met huisvesting en wil je de situatie in Groningen verbeteren? Solliciteer dan nu voor de werkgroep huisvesting van de Groninger Studentenbond (GSb)!

Functie eisen: 

  • Je kunt goed samenwerken
  • Je kunt goed oplossingsgericht werken

Leden Huurteam

Solliciteer nu voor een plek in het Huurteam van de Groninger Studentenbond!

Het Huurteam bestaat uit een groep enthousiaste rechtenstudenten die het leuk vinden om meer te leren over het huurrecht en die hun opgedane kennis in de praktijk willen brengen. Je hoeft nog geen kennis te hebben van het huurrecht en je hoeft niet in het bezit te zijn van je propedeuse. Je wordt ingewerkt door leden van het Huurteam en krijgt alle informatie die je nodig hebt.

Het kost je ongeveer vier uurtjes per week, waardoor het goed te combineren is met je studie. Per week zit je 2 á 3 uur op kantoor waar je cliënten ontvangt, mails beantwoordt en de telefoon opneemt. Daarnaast voer je huurchecks uit bij mensen thuis om te kijken of zij te veel huur betalen. Het Huurteam vergadert ongeveer om de week en bespreekt de zaken van de afgelopen tijd.

Wil je solliciteren? Stuur dan een korte motivatie naar bestuur@groningerstudentenbond.nl. Ook voor vragen kun je gerust mailen.