Vacatures

Zoek jij iets om naast je studie  te doen? Dan is medewerker worden in een van onze werkgroepen of commissies een geweldige optie, waar je veel kennis kan opdoen en daarnaast de vele studenten in Groningen kan ondersteunen. Je krijgt de mogelijkheid om te werken binnen een team van enthousiaste studenten met verschillende studies. Binnen dit dit team zul je naast een leuke tijd beleven ook vaardigheden als plannen en organiseren opdoen. Kijk voor meer redenen om actief te worden bij de Groninger Studentenbond naar onze lijst (5 voordelen van werken bij de Groninger Studentenbond) of bekijk de lijst hieronder om te zien welke vacatures er momenteel openstaan. Indien je vragen hebt of geïnteresseerd bent in een functie, kun je ons bereiken via bestuur@groningerstudentenbond.nl of solliciteer direct en stuur je korte motivatiebrief en cv op naar bestuur@groningerstudentenbond.nl.

Leden Juridisch Steunpunt

Ben jij rechtenstudent en in het bezit van je propedeuse? Wil je graag ervaring opdoen in de juridische praktijk? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Want het Juridisch Steunpunt van de Groninger Studentenbond is op zoek naar nieuwe medewerkers om ons team aan te vullen. Het Juridisch Steunpunt is een adviesbureau voor en door studenten. Wij helpen mensen vanuit het hele land die vragen hebben over o.a. onderwijsrecht, algemeen verbintenissenrecht, belastingrecht en zelfs erfrecht. Ook zijn wij wekelijks doorverbonden met de nationale studentenlijn. Het werk van een Steunpunter bestaat onder meer uit het aannemen van telefoontjes, het geven van advies, het schrijven van bezwaar-, beroepschriften en brieven. Een dynamisch werkveld waarin je veelt kunt leren!

De werkzaamheden nemen gemiddeld vier uur per week in beslag. Om de week vergadert het Steunpunt en er worden geregeld gezellige avonden en informatieve juridische trainingen georganiseerd. Voor de functie dien je te beschikken over goede juridische en analytische vaardigheden. Ook zijn gedegen schrijfvaardigheden een must. Ben jij die enthousiaste, gedreven student die het leuk vindt om anderen te helpen? Solliciteer dan nu en stuur je motivatiebrief en CV voor maandag 2 maart 23:59 naar bestuur@groningerstudentenbond.nl

Unfortunately you can only apply for this vacancy if you speak Dutch

Leden Onderzoeksbureau

Hou jij van onderzoek doen? Wil je je onderzoeksvaardigheden een boost geven? Solliciteer dan voor het Onderzoeksbureau van de Groninger Studentenbond. Ieder jaar brengt het Onderzoeksbureau van de GSb een onderzoek uit die betrekking heeft op het studentenleven in Groningen. Zo hebben we in voorgaande jaren onderzoek gedaan naar stress onder studenten, en een onderzoek naar de sociale integratie van internationale studenten in Groningen.

De werkzaamheden nemen zo’n vier uur per week in beslag. Samen de rest van het Onderzoeksbureau zul je om de week vergaderen, en zul je gedurende het jaar een onderzoek opzetten, die de GSb aan het einde van het jaar zal publiceren. 

Weet jij het verschil tussen goede en slechte enquêtes? Ben jij een master met statistiek? Beschik jij over een sterk analytisch vermogen? Twijfel dan dus niet en solliciteer voor het Onderzoeksbureau van de GSb.

Leden werkgroep huisvesting

De werkgroep huisvesting bestaat uit een groep studenten die zich bezig houden met de actualiteiten omtrent huisvesting in Groningen. De werkgroep huisvesting kijkt met een kritische blik naar de huidige huisvestingssituatie en werkt aan het opzetten van actieplannen om deze situatie te verbeteren. Heb jij affiniteit met huisvesting en wil je de situatie in Groningen verbeteren? Solliciteer dan nu voor de werkgroep huisvesting van de Groninger Studentenbond (GSb)!

Functie eisen: 

  • Je kunt goed samenwerken
  • Je kunt goed oplossingsgericht werken

Leden Huurteam

Het huurrecht is, zeker in een studentenstad als Groningen, aan de orde van de dag. Voor de
gemiddelde student is de wet- en regelgeving omtrent het huurrecht echter een raadsel. Gelukkig
staat het Huurteam paraat om deze studenten te voorzien van juridisch advies!

Studeer jij rechten op hbo- of wo-niveau en zou je meer willen leren over het huurrecht? In dat geval
zou jij ons team kunnen versterken! Het Huurteam is namelijk op zoek naar nieuwe leden. Geen
zorgen, je hoeft niet over een uitgebreide kennis van het huurrecht te beschikken. Het Huurteam
zorgt voor een introductie in het huurrecht en een goede begeleiding bij het oplossen van casussen
en het schrijven van juridische adviezen. Daarnaast kun je gratis deelnemen aan interessante
trainingen en vergaderen we regelmatig over de stand van zaken in het huurrecht.

Help jij graag je medestudent en ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan snel je CV en
motivatiebrief naar bestuur@groningerstudentenbond.nl

Functie-eisen:
– Affiniteit met het huurrecht
– (Juridisch-) onderzoeksvaardig
– Communicatief vaardig
– Gemiddelde beheersing van het Engels

Leden Discuscie

De Groninger Studentenbond zoekt gezellige leden voor de DiscusCie. Hiervoor zoeken we enthousiaste studenten die het leuk vinden om activiteiten te bedenken en te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke lezing of een kroegcollege. Samen met je commissie zullen jullie ervoor zorgen dat er elke maand een informatief evenement plaatsvindt. De DiscusCie kost je ongeveer 4 uurtjes in de week, hierdoor is het perfect te combineren met je studie.

Overtuigd? Solliciteer dan nu voor de DiscusCie!

Hoofdredacteur Nait Soez'n

Nait Soez’n, al vijftig jaar hét opinieblad van studerend Groningen, zoekt een nieuwe hoofdredacteur. Nait Soez’n is begonnen als ledenblad van de Groninger Studentenbond, en hoewel het nog steeds fungeert als GSb-ledenblad, wordt het anno 2021 verspreid en gelezen onder alle hbo- en universiteitsstudenten in Groningen. Achtergronden, opinies en alles daartussenin: in de Nait Soez’n lees je het allemaal. Nu eens met nuance, dan weer recht voor z’n raap, maar altijd bedoeld om de student aan het denken te zetten.

Houd jij van schrijven en redigeren, heb jij een goed taalgevoel, en lijkt het je leuk om een redactie te leiden? Wil jij de jaarlijkse uitgave van twee fysieke edities en de doorlopende uitgave van online artikelen van Nait Soez’n coördineren? Heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en lijkt het je leuk om met een toegewijde groep redacteurs en vormgevers aan de slag te gaan? En ben jij binnenkort de meest recente schakel in 50 jaar Groninger studentgeschiedenis? Laat van je horen!
Je kunt solliciteren met een korte motivatiebrief en een CV, mail deze naar bestuur@groningerstudentenbond.nl. Ervaring als (schrijvend) redacteur is wenselijk.

Wil je solliciteren? Stuur dan een korte motivatie naar bestuur@groningerstudentenbond.nl. Ook voor vragen kun je gerust mailen.