28 september 2020 – De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen van de nieuwe aangekondigde maatregelen in de horeca. In de persconferentie van maandagavond kondigde het kabinet nieuwe maatregelen af om de verspreiding van Covid-19 te beperken. 

De Groninger Studentenbond maakt zich zorgen over de gevolgen voor studenten en ondernemers. “De nieuwe beperkingen zijn nodig om de verspreiding van het virus te voorkomen. Helaas zorgen het er wel voor dat de nu al kwetsbare horeca nog verder in de problemen komt.” zegt voorzitter Marinus Jongman.

 

De nieuwe maatregelen gaan voor drie weken in, waarna ze geëvalueerd worden door het kabinet. Vooral de avond- en nachthoreca wordt hard getroffen. “Horeca-uitbaters die al op het randje zaten zullen nu het het water aan de lippen hebben staan. Nu ze in de avond dicht moeten is de kans groot dat veel jongeren en studenten hun baan of hun inkomen zullen verliezen,” vervolgt Jongman.   

 

De studentenbond hoopt dan ook dat er serieuze ondersteuning komt voor studenten en ondernemers die dankzij de nieuwe maatregelen hun inkomen of omzet verliezen. Jongman: “Nu is het aan het kabinet om met serieuze steunmaatregelen te komen. En elke euro die studenten niet kunnen verdienen is een extra euro studieschuld.” 

 

__________________________________________________________________________


Noot voor de redactie (niet ter publicatie)


De Groninger Studentenbond is de grootste belangenbehartiger voor heel studerend Groningen. Al 50 Jaar strijden zij voor de belangen van studenten op het gebied van onderwijs, huisvesting, mobiliteit en de financiële positie van studenten.


Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met:

Marinus Jongman, voorzitter Groninger Studentenbond

Tel.nr.: 0621270702 of 050-3634581 | voorzitter@groningerstudentenbond.nl